Problemi s grejpom - razlozi zašto nema grejpa na drvetu

Sadržaj:

Problemi s grejpom - razlozi zašto nema grejpa na drvetu
Problemi s grejpom - razlozi zašto nema grejpa na drvetu

Video: Problemi s grejpom - razlozi zašto nema grejpa na drvetu

Video: Problemi s grejpom - razlozi zašto nema grejpa na drvetu
Video: Zamija - Biljka novca i srece 2024, Svibanj
Anonim

Za kućnog vrtlara je razočaravajuće strpljivo brinuti o voćki koja ne donosi plodove. Možda ćete otkriti da nemate grejpfruta na drvetu koje ste zalijevali i rezali nekoliko godina. Problemi s grejpom su česti, a ponekad je teško dobiti grejp na drveću. Podaci o stablu grejpa ukazuju da postoji nekoliko područja koja treba ispitati ako se pitate: "Zašto moje stablo grejpa ne donosi plodove?"

Zašto moje stablo grejpa ne donosi plodove?

Je li stablo dovoljno zrelo da donese plod? Možda ste pokrenuli stablo iz sjemenke ili klice koja se razvila na grejpu koji ste kupili u trgovini. Podaci o stablu grejpa govore da stabla uzgojena iz sjemena možda nisu dovoljno zrela da bi se grejpfruti na drveću 25 godina. Grejp na stablu se ne razvija sve dok stablo ne dosegne određenu visinu. Godišnje obrezivanje za oblik druga je priroda posvećenog vrtlara, ali to može biti razlog zašto nema grejpa na drvetu.

Koliko sunčeve svjetlosti dobiva stablo grejpa? Drveće će rasti i izgledati kao da cvjeta u sjenovitom okruženju, ali bez najmanje osam sati dnevnog sunca, nećete dobiti grejpfrute na drveću. Možda su vaši problemi s grejpom u proizvodnji rezultat toga što je drvo posađeno u asjenovito područje. Ako je stablo preveliko za premještanje, razmislite o podrezivanju ili uklanjanju okolnih stabala koja zasjenjuju stablo grejpa.

Jeste li oplodili stablo grejpa? Uzgoj grejpa na stablu najbolje se razvija uz redovitu gnojidbu, svakih četiri do šest tjedana. Započnite s gnojidbom kako biste dobili grejpfrut na drveću u veljači i nastavite do kolovoza.

Je li vaše stablo grejpa doživjelo smrzavanje ili temperaturu ispod 28 stupnjeva F. (-2 C.)? Nećete dobiti grejp na drveću ako su cvjetovi oštećeni niskim temperaturama. Cvjetovi možda ne izgledaju oštećeni, ali mali tučak u središtu cvijeta je mjesto na kojem se plod proizvodi. Ako vjerujete da je to razlog zašto ne dobivate grejp na stablu, pokrijte stablo ili ga unesite u zatvoreni prostor, ako je moguće, sljedeći put se očekuje da će temperature pasti ovako niske.

Ako niste voljni čekati da grejp izraste na stablu iz sjemena, obratite se svom lokalnom rasadniku i kupite stablo grejpa koje je cijepljeno na kompatibilnu podlogu. Prije ćete imati voće – vjerojatno ćete u roku od godinu ili dvije imati grejp na drvetu.

Sada kada znate razloge za "Zašto moje stablo grejpa ne donosi plodove", bit ćete bolje opremljeni za rješavanje situacije kako biste sljedeće godine mogli dobiti grejp na drveću u izobilju.

Preporučeni: